Algemene informatie

Veiligheid en jezelf veilig voelen is een belangrijk aspect in ons leven. Gelukkig hebben we in Nederland diverse organisaties welke verantwoordelijk zijn voor het bewaren van de openbare orde en het handhaven van de wetten. Maar naast deze organisaties kunnen ook wij als burgers ons steentje bijdragen aan veiligheid.

Er zijn in ons dorp momenteel een aantal WhatsApp groepen actief welke fungeren als buurtpreventie. In deze WhatsApp groepen worden verdachte situaties gemeld die zich voordoen in ons dorp waardoor iedereen een oogje in het zeil kan houden en indien nodig snel de politie ingeschakeld kan worden.

Als dorpsraad hebben we veiligheid in ons dorp hoog op de agenda staan. Om een wildgroei van WhatsApp groepen te voorkomen en buurtpreventie onderdeel te laten zijn van ons hele dorp willen we dit vanuit de dorpsraad gaan faciliteren. Er is een WhatsApp groep actief onder de naam Inbrekersapp Meeuwen. Deze groep wordt overgenomen door de Dorpsraad en de naam wordt aangepast naar MeeuwenAlert. Graag willen we iedereen oproepen om lid te worden van deze groep zodat we de veiligheid in ons dorp met en voor elkaar kunnen waarborgen.

Om u aan te melden voor MeeuwenAlert, klik hier!

Kijk hier voor meer informatie over de spelregels van MeeuwenAlert.